21 Kasım 2016 Pazartesi

MERHABA :)

İşte bizim ilk mahsülümüz "Siyez "Temmuz 2015
             Merhaba :) ,
           En keyifli kelimedir hayatımda "Merhaba". Söylerken bile neşe dolar içime. Bloğumuzun  açılışını da bu başlık ile yapmayı tercih ettik. Çünkü bizde yeni bir başlangıca "Merhaba" dedik, yeni heyecanımızın da   her aşamasını sizlerle paylaşmak istedik, çünkü güzel bir iş yaptığımıza inanıyoruz. 
         Kısaca bizden bahsedersek hikayemize giriş yapabileceğiz sanırım. Biz  "Elif  ve  Özgür "  iki eğlenceli Gıda Mühendisi,  2003 de tanışıp  2007 de evlenmiş 2010 da 3. ve en tatlı bireyimiz  "Uras" ın aramıza katılmasıyla işlerin daha eğlenceli hale gelmesini sağlayan bireyleriz. Özgür Kastamonu/Seydiler  doğumlu bende Ordu/Ünye. Doğayı tahminimizden daha çok seviyormuşuz, sonradan fark etsek te geç kalmış sayılmayız. Neyse bizim hikayemiz uzun, gelelim SİYEZ'e .
      Özgür her zaman köyünü özlemle anar ; toprağı, havasını, toprağı işlemeyi dilinden düşürmezdi. Sadece yaz tatillerinde 1 hafta 10 gün vakit geçirdiğimiz  köyümüzden ayrılmak git gide zorlaşmaya başlamıştı. Eh benimde biraz  tahammülsüz tarafım acelecidir. O zaman dedik ki  köyde daha fazla vakit geçirelim :) Aslında ben bir deniz kızıyım. Deniz olmayan yerde yaşayamam diyordum ama toprakta bambaşkaymış yaşayınca anladım. O yemyeşil buğdayları görüp sapsarı hallerinin enerjisini enerjimize kattığımızda ortaya nasıl güzellikler çıktığını fark edince her şey değişti. Biz karı koca yemek sektöründe çalışıyoruz yeni yemekler denemeyi seviyoruz, yeni ürünler ilgimizi çekiyor ."Siyez" yeni akım sağlıklı yiyecekler konu başlıklarında geçmeye başlayınca Özgür;" biz çok ekerdik eskiden " demesi ile ikimizin de gözlerinde pırıltılar fark edilmeye başladı. Hatta Özgür babamıza bahsettiğinde "siyez mi biz onu  ineklere verirdik süt yapsın iyi beslensin diye " demez mi gülmekten bir hal olduk. Biz değil miyiz zaten hep faydalı şeyleri önce en sevdiğimiz varlıklara yediren :)))))
     Ve bizim 2014 yılı Ekim ayında SİYEZ hikayemiz başladı ....10 dönüm yeri Özgür büyük bir zevkle ekti  ve Ağustos ayında nefis ürünlerimize kavuştuk  sonrasında Siyez'le çevremizi tanıştırmaya başladık...

Kastamonu ,Seydiler

Köyde güzel geçen vakitler

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder